Directadmin Nedir? Avantajları Nelerdir?

Directadmin Nedir? Avantajları Nelerdir?
DirectAdmin, Kanadalı JBMC Yazılım geliştiricilerin basit işlevselliğine sahip popüler bir kontrol panelidir. Desteklenen İşletim Sistemi: GNU / Linux (CentOS, Red Hat, Fedora, Debian dağıtımları), FreeBSD. Directadmin ile ilgili daha geniş bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Directadmin Nedir?
Directadmin yukarıda da belirtildiği gibi bir kontrol panelidir. Directadmin genel özellikleri aşağıdakilerdir:
- Bol işlev ve menü içermeyen net bir navigasyon sistemi,
- Sistem gereksinimleri düşük,
- Yüksek hız,
- Çok seviyeli erişim sistemi (yönetici, satıcı, kullanıcı),
- Panel ileri düzey kullanıcıları hedeflemektedir.

Directadmin Ne İşe Yarar?
Erişim seviyesine bağlı olarak DirectAdmin, satıcı ve kullanıcı hesabı şablonları oluşturma, DNS’yi yönetme, kullanılabilir IP adresleri listesini oluşturma, sistem bilgilerini ve kaynak kullanım istatistiklerini görüntüleme, kullanılabilir hizmetlerin etkinliğini yönetme, güncellemeleri gerçekleştirme, postaları yönetme, alt alanlar, FTP hesapları oluşturma yeteneği sağlar, MySQL veritabanları, yedeklemeler ve daha fazlası. Kontrol panelinin birlikte çalıştığı ana yazılım listesi Apache, MySQL, Dovecot, Exim, PHP, Perl ve BIND’dir. Ayrıca açık API sayesinde kendi scriptlerinizi de oluşturabilirsiniz.
Directadmin Kurulumu Nasıl Yapılır?
Kuruluma başlarken yapılacak ilk şey, OpenVZ veya Xen VPS sunucusunda kurulu işletim sisteminin sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmaktır. Bunlar aşağıdaki gibidir:
- Fedora – 7, 8 (sonraki sürümler desteklenmez)
- CentOS – 4.x, 5.x, 6.x (64 bit: 4.1 – 4.5, 5.x, 6.x)
- Debian – 4.0, 5.0, 6.0. 64 bit: 5.0, 6.0

Kurulum yalnızca “temiz” bir işletim sisteminde gereklidir; DirectAdmin’in kendisi gerekli kaynakları ve yazılımı kaynak kaynaklardan yükler. Bu nedenle, yüklemeye başlamadan önce işletim sisteminizi güncellemelisiniz. Bu komutları kullanarak yapılabilir:
Fedora / CentOS :
Yum güncelleme –y
Debian / Ubuntu için:
apt-get update apt-get upgrade
DirectAdmin’in çalışması için gerekli paketlerden biri:
~GCC derleyicileri kümesi;
~G ++ derleyicisi (C ve C ++ için derleyiciler);
~SSL / TLS ile çalışmak için OpenSSL-devel şifreleme paketini yüklemek.
Bu nedenle, DirectAdmin’i kurmadan önce, aşağıdaki komutları kullanarak temel program setini kurmanız gerekecektir (tüm komutlar bir satıra girilir):
Fedora / CentOS:
Yum install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio libcom_err-devel libcurl-devel gd zlib-devel zip unzip libcap-devel cronie bzip2 db4-devel cyrus-sasl-devel perl-ExtUtils-Embed autoconf automake libtool which
Ubuntu Debian / :
Apt-get install gcc g++ make flex bison openssl libssl-dev perl perl-base perl-modules libperl-dev libaio1 libaio-dev zlib1g zlib1g-dev libcap-dev bzip2 automake autoconf libtool cmake pkg-config python which

DirectAdmin için kendi lisansınız varsa, VPS sunucusunun IP adresinin ve içinde belirtilen işletim sisteminin doğru olduğundan emin olun. Ayrıca, lisansınızın etkinleştirildiğinden ve onaylandığından emin olun. Lisans VPS.ua’dan satın alındıysa, kontrol panelini kurmak için aşağıdaki verileri hazırlamanız gerekir:
- İD istemci (müşteri numarası);
- Lisans Kimliği (lisans numarası);
- Ana bilgisayar adı (ana bilgisayar adı).
Tesisat için: Sunucuya root haklarıyla bağlıyız.
Setup.sh kurulum dosyasını şu komutla indirin:
Wget http://www.directadmin.com/setup.sh
Setup.sh dosyasındaki izinleri değiştirin. Bunu yapmak için, komutu kullanarak izinleri 755 ayarlayın:
chmod 755 setup.sh
Yükleme dosyasını şu komutla çalıştırın:
./setup.sh
Sonuç olarak, konsol önceden hazırlanmış Müşteri Kimliğini, Lisans Kimliğini ve ana bilgisayar adını girme isteği görüntüler. İstemci Kimliği basın Enter, sonra yazın Lisans kimliğini ve ardından Enter. Ardından, ana bilgisayar adı istenecektir. As ana bilgisayar adını (Sunucu) kuvvetle daha sonra panele eklenecektir birincil alanı kullanmanız önerilir. Doğru ana bilgisayar adı seçeneği, server.alaniniz.com gibi bir alt etki alanı kullanmaktır.

Aynı ana bilgisayar ve birincil etki alanı adları, e-posta ve FTP sorunlarına neden olur. Her şey doğruysa, y yazın ve Enter tuşuna basın. Bundan sonra, kurulum programı ağ arayüzünü ve onunla ilişkili IP adresini belirlemeye çalışacaktır. Prosedür aynıdır: her şey doğruysa, y yazın ve Enter tuşuna basın. Sonra program size kurulumun gerçekleştirileceği işletim sisteminin versiyonunu gösterecektir. Lisansta belirtildiği şekilde olmalıdır. Her şey doğruysa: y – Gir.
Bundan sonra, Apache ve PHP yazılımı yüklemek için çeşitli seçenekler sunulacak. Yazılım sürümleri için özel gereksinimleriniz yoksa “ Önerilen ” olarak işaretlenmiş öğeyi seçmenizi öneririz. Seçiminizi onaylamak için, y yazın ve Enter tuşuna basın. Değilse, n yazın, Enter tuşuna basın ve ihtiyacınız olan yazılım sürümlerini kendiniz seçin. Daha sonra, kurulum programı yazılımı indirmek için en hızlı aynayı (kaynağı) bulmayı önerecektir. İsteğinize göre y veya n yazıp Enter’a basın ve seçtiğiniz yazılımın yüklenmesini bekleyin. Kurulum tamamlandıktan sonra panele girmek için bilgi verilecektir. Sağlanan bağlantı çalışmazsa, Güvenlik Duvarı kurallarını sıfırlamayı deneyin. Kullanıcı adınızı ve / veya şifrenizi kaybederseniz, bunları dosyada görebilirsiniz:
usr / local / directadmin / scripts / setup.txt
Bu panelin kurulumunu tamamlar.
DirectAdmin’i VPS’ye yükleme özellikleri bunlardır:
Yükleme tamamlandıktan sonra, ağ arayüzünün DirectAdmin yapılandırma dosyasında doğru bir şekilde belirtilip belirtilmediğini kontrol etmeniz gerekir. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
- Aktif ağ arayüzlerinin listesini şu komutla kontrol ederiz:
/ sbin / ifconfig
- VPS için tahsis edilmiş bir IP adresine sahip bir arayüzün sonuçlarına bakıyoruz. Örneğin, böyle bir arayüz aşağıdaki olabilir:
venet0: 0 Bağlantı metni: UNSPEC HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00 giriş adresi: 11.111.11.11 PtP: 11.111.11.11 Yayın: 11.111.11.11 Maske: 255.255.255.255 YAYIN NOKTASI NOKTASI NOKTA MTU: 1500 Metrik: 1
- Arabirimin adını kopyalayın, bu durumda – venet0: 0
- Yüklü herhangi bir metin düzenleyicisini kullanarak, örneğin, Nano : usr / local / directadmin / conf / directadmin.conf yapılandırma dosyasını açın.
nano / usr/local/directadmin/conf/directadmin.conf
Ethernet_dev parametresini dosyada bulur ve arayüz adını kendi değerinde belirtiriz, örneğin:
ethernet_dev = venet0: 0
Değişimi tuş kombinasyonuna kaydet CTRL + O ile editörü ve çıkış CTRL + X.

Directadmin Avantajları Nelerdir?
Directadmin avantajları bunlardır: Hesabın istatistiklerini görüntülemek, sunucu kaynaklarının kullanımı, Webalizer’da sitelerin işletimi ile ilgili veriler mevcuttur. Erişim ve hata günlükleri var.
Directadmin Dezavantajları Nelerdir?
Directadmin dezavantajları aşağıdakilerdir:
- Dosya yöneticisinde arşiv desteği yoktur.
- Zayıf spam filtresi sistemi.
- Ek komut dosyalarının uygulanmasının karmaşıklığı.
- Farklı erişim seviyelerinin kullanımı nedeniyle, bazı seçenekleri yapılandırmak zor olabilir.
Directadmin ile Cpanel Arasındaki Farklar
DirectAdmin, Cpanel tarafından çok daha yetenekli hale getirilmiş, daha az kaynak tüketen, daha kararlı, daha hızlı ve daha güvenilir çalışan bir kontrol panelidir.
Cpanel ile karşılaştırıldığında Kullanıcı Dostu:
– Bir kullanıcı kendi etki alanının DNS kayıtlarını düzenleyebilir
– Bir kullanıcı bir SSL sertifikası yükleyebilir
– Daha uygun bir dosya yöneticisi
– “Ek” bir etki alanı kavramı böyle değildir – bir hesapta birkaç bağımsız ve eşit derecede eksiksiz etki alanı olabilir ve her biri için ayrı ayrı mümkündür trafiği sınırla, cgi / php / ssl’yi devre dışı bırak / etkinleştir.
– Alt alanlar “www.” Ön ekiyle de çalışır.
– Bir alanın MX kaydı başka bir sunucuya yönlendiriliyorsa, yerel sunucudan gönderilen bu alan adı için posta doğru şekilde gönderilir – yerel olarak değil, başka bir sunucuya gönderilir.
– Yönetim kolaylığı. DirectAdmin uygun bir barındırma kontrol panelidir. Kurulumu kolay, kullanımı kolay!
– Hız açısından DirectAdmin, mevcut tüm ticari barındırma kontrol panellerinin en hızlı ve en çok kaynak harcayan panelidir.
– Kararlılık. Hatalardan kaynaklanan özel bir kurtarma sistemi, sunucudaki aksama sürelerini önlemenizi sağlar. DirectAdmin, kilitlendiklerinde hizmetleri otomatik olarak yeniden başlatır.
Fark için cPanel avantaj ve dezavantajlarına bakabilirsiniz.
Cpanel avantajları:
~Panel yeni başlayanlar için uygundur;
~cPanel çok yaygındır. Bu kontrol panelini sağlayarak siteyi bir barındırma sağlayıcısından diğerine kolayca aktarabilirsiniz;
~Kullanımı kolay, her işlev için ipuçları vardır.
Cpanel dezavantajları:
~DNS kayıtlarının yönetimi, veri tabanlarına erişim seviyesinin kontrolü vb. Yoktur, yalnızca MX kayıtlarının yapılandırılması vardır;
~Yüksek sistem gereksinimleri;
~Panel standart olmayan portlar 2082 veya 2083 (güvenli port) üzerinden çalışır, web postası 2095/2096;
~Standart olmayan sunucu ayarlarında sorunlara yol açabilen nadiren güncellenir. Buna göre, her yeni sürümde güvenlik açığı ve kusurları ile ilgili sorunlara yol açmaktadır.