Hosting

Sitenizi Hızlandıracak İpuçları

Google aramalarında en üst sıralara çıkabilmek ve sitenizin bilinirliğini artırmak istiyorsanız, site hızınızın da orantılı olarak yüksek olması gerekmektedir. Eğer vermiş olduğunuz emeklerin karşılığını tam anlamıyla almak istiyorsanız hızlı açılan sayfalara ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. İçerik ve paylaşımlarınız ne kadar nitelikli ve kaliteli olursa olsun eğer site yüklenme hızınız yavaş ise Google aramalarında üst sıralara yükselmeniz de o kadar yavaş olur. Dolayısıyla sayfanızın hızı kariyerinizi belirlemede büyük rol oynar.

Kullanıcı deneyimi konusunu ele alan Google; herhangi bir web sitesine erişmek isteyen bir kullanıcı için, o kullanıcının giriş yapmak istediği web sitesinin giriş ve çıkış hızlarının ölçümünü yapmaktadır. Günümüz insanının sabırsız olduğu aşikar, dolayısıyla geç yüklenen bir web sitesi karşısında hiçbir ziyaretçi beklemek istemeyecek ve sitenizi terkedecektir. Bu durum da web sayfanızın popülerliğinin düşmesinde ve aynı zamanda Google aramalarında istediğiniz verimi alamamanız gibi olumsuz sonuçlar doğuracaktır.


Web Sitesi Hızı Nedir?

Web sayfalarının hızını ölçme konusunda çeşitli birçok araç bulunmaktadır. Fakat bu araçlar arasında en popüler olarak bilinen isimler, PageSpeed Insights ToolWeb Site Page Test ve GT metrix‘dir. Farklı olarak bilinen birçok araç olsa da web uzmanları tarafından en doğru sonucu veren araçlar bunlardır. Bu ölçümler sırasında web sitesinin hızına çeşitli puanlamalar verilmektedir. (Low) 0-59 düşük puan, (Medium) 60 – 79 orta puan, (Good) 80 ve üzeri olarak yüksek puan olarak bilinir. Optimizasyon anlamında daha sıkı çalışarak mevcut puanlar artırılabilir ve istenilen hıza ulaşıldığında daha çok indeksleme elde edilmesi sağlanır.


Sitenizin Hızını Artıracak 5 İpucu

1-) Hosting Seçimi : Web sitelerinin olmazsa olmazı olan hosting, site hızlandırma konusunda oldukça etkili bir unsurdur. Kalitesiz ve kullanıcılarına sağladığı hizmet anlamında sorun yaşatan hosting firmaları ile çalışmanız yalnızca web sitenizin hızını değil aynı zamanda tüm performans değerlerinizi de olumsuz etkiler.

2-) Doğru Tema Seçimi : Web sitelerinin yavaş açılmasında kullanılan tema seçimi de etkili rol oynar. İyi optimize edilmemiş ve özen gösterilmeden kodlanmış web siteleri genellikle yavaş açılır. Dolayısıyla tema seçimi yapmadan önce siteye ait responsive tasarımının olması ve gereksiz kodların bulunmaması gerekir.

3-) HTTP İsteklerini Azaltın : Bir web sitesinin yüklenme süresinin yaklaşık %70’lik kısmını farklı bölümlerde kullanılan resim, görsel, CCS komutları ve komut dosyası indirme ile geçen süre belirler. Web sitenizi analiz ederken Chrome tarayıcınız sayesinde mevcut kaç tane HTTP isteği olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

4-) Önbellek Etkinleştirme : Bir web sayfasına girildiğinde, sayfadaki ögeler bilgisayarın geçici depolama alanında saklanır. Aynı site yeniden girildiğinde ise ilgili dosyalar indirilmeye gerek kalmadan bilgisayarın depolama alanından yüklenir. Bu da veri tabanının sorgusunu azaltacağından sitenin hızlı açılmasını sağlar.

5-) Görselleri Optimize Etme :
Web sayfalarında kullanılan resim ve diğer türdeki görseller, site açılış hızını etkileyen bir başka önemli etmen arasında sayılır. Özellikle iyi optimize edilmemiş ve sıkıştırılmamış yüksek boyutlu görseller, sunucunun yanıt hızına bağlı olarak geç yüklenir ve sayfanın geç açılmasına sebep olur.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu