İpuçlarıSunucu

Vds Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatları Nelerdir?

Vds Nedir? Ne İşe Yarar? Fiyatları Nelerdir?

Günümüz teknolojileri giderek gelişmekte ve insanların hayatını giderek kolaylaştırmaktadır. Giderek gelişen teknolojilerden biriside İnternet teknolojisidir. İnternet, hayatımıza girdiği günden beri birçok kolaylık ve avantajı bizlere sağlamış ve bizleri çok ileriye götürmüştür. Bizi bu denli ileri seviyelere taşıyan İnternet’in temelindeyse sunucular yatmaktadır. İnternet’in kalbi olarak da adlandırabileceğimiz sunucular, internet üzerinde yer alan tüm verilerin depolanmasını, saklanmasını ve işlenmesini sağlarlar. Sunucular, sürekli açık olarak hizmet verirler ve dünyanın er yerinden erişim sağlarlar.

Sürekli olarak hizmet veren bu sunucular, içlerinde İnternet sitelerine ait verileri, bazı uygulama verilerini ve gerekli diğer verileri depolarlar. Ayrıca sunucular, iki farklı çeşitte karşımıza çıkmaktadır. Bu çeşitler; fiziksel sunucu (vds) ve sanal sunucu (vps) sistemlerdir. Her iki sunucu türü de, kendine göre çeşitli özelliklere, avantajlara ve dezavantajlara sahiplerdir.

Oldukça önemli olan sunucu hizmeti, çeşitli firmalar tarafından kullanıcılara sunulmaktadır. Eğer sizde bir sunucu arıyorsanız, bu hizmeti en iyi kalitede veren firmamızdan faydalanabilirsiniz. Daima müşteri memnuniyetini ön planda tutan politikamız ve çeşitli paketlerimizle, uzun yıllardır hizmet veriyor ve hizmetlerimizi giderek genişletiyoruz. Sizde sunduğumuz hizmetlerde ve avantajlardan faydalanmak için, firmamızın İnternet adresini ziyaret edebilir ve canlı destek hattını kullanarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

VDS Nedir?

Sunucu sistemleri, iki farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan ilki Vds sunucular, yani fiziksel sunuculardır. VDS yani fiziksel sunucular, ana bir sunucunun donanımsal olarak bölümlere ayrılmasıyla elde edilen ve her biri bağımsız sunuculardan oluşan sistemlerdir. Bu sistemler, kendi işlemcilerine, kendi Ram belleklerine ve kendi depolama alanlarına sahiplerdir. Bu bakımdan oldukça hızlı ve performanslı çalışan bu sistemler, birçok büyük kuruluş tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca kendi fiziksel özelliklerine sahip olan bu sistemlerin her biri ayrı ayrı işletim sistemlerine sahip olabilirler.

Bu sayede sistemde meydana gelebilecek bir aksaklıkta, diğer sistemler etkilenmez ve yavaşlama, donma, çökme gibi problemlerin önüne geçilmiş olur. Bu fiziksel sunucu sistemlerinden, sizde satın almak istiyorsanız, firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Bu fiziksel sunucu paketlerinden satın almak için yapmanız gereken tek şey, firmamızın İnternet sitesini ziyaret etmek ve site üzerinde hazırladığımız fiziksel sunucu paketlerine göz atmak. Ardından bütçenize ve amaçlarınıza uygun olan paketi satın alabilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra fiziksel sunucu sistemlerimiz, oldukça üstün özelliklere sahiplerdir ve oldukça performanslı olarak çalışmaktadırlar. Kendi SSD Disk sistemlerine sahip olan sunucularımız, yüksek hızlarda hizmet verebilmekte ve 99.9 uptime süreleri ile kesintisiz hizmet sunmaktadırlar.

VDS Ne İşe Yarar?

Vds, yani fiziksel sunucular, birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Fakat temel kullanım alanları İnternet siteleri, oyun sunucuları, chat sistemi sunucuları, bulut depolama sistemi sunucuları, vpn sistemi sunucuları ve bazı uygulamalar için kullanılmaktadır. Oldukça çeşitli amaçlarla kullanılan bu fiziksel sunucu sistemleri, oldukça da yüksek ve kullanışlı özelliklere sahiplerdir. Bu sayede en iyi hizmeti kesintisiz ve performanslı bir şekilde sunabilmektedirler. Sundukları kesintisiz hizmet ve yüksek performans nedeniyle genellikle büyük İnternet siteler, yapımcılar ve birden çok İnternet sitesi için tercih edilirler.

Windows Vds Nedir?

Vds sunucular çok farklı amaçlar için kullanılabilmektedir. Fakat sıklıkla kullanıldıkları alanların başında, Windows sistemler gelir. Windows sunucu sistemleri genellikle, Microsoft SQL server için, ASP ve .net sistemler için kullanılmaktadır. Windows sunucular, bu ihtiyaçlara göre dizayn edilmekte ve buna göre özelliklere sahip olmaktadırlar. Bu sunucu türlerine de, sitemiz üzerinden erişebilir ve satın alabilirsiniz.

VPS Hizmeti Nedir?

Vps, yani sanal sunucu sistemleri, fiziksel sunucular ile aynı hizmeti vermekte, fakat farklı şekilde çalışmaktadırlar. Fiziksel sunucular kendi işlemci, bellek ve depolama alanlarına sahipken, Vps sunucular, yani sanal sunucular kendi fiziksel bellek, depolama alanı ve işlemcilerine sahip değillerdir. Sanal sunucular, herhangi bir fiziksel sunucunun donanımsal olarak değil de yazılımsal olarak bölünmesiyle oluşturulur. Fiziksel bir sunucu alınır ve belirli yazılımlar aracılığıyla bölümlere ayrılır.

Ayrılan bu bölümlerin her biri, sistem tarafından kendine atanan bellek kapasitesine, Ram kapasitesine ve işlemci gücü kapasitesine sahiptir ve kapasitesi dışında kullanım yapamaz. Ayrıca ayrılan bölümler, işlemciyi, Ram belleği ve depolama alanını ortak olarak kullanır. Yani yaşanabilecek herhangi bir problem, tüm sistemi etkiler ve buna bağlı olarak problemler ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra sanal sunucularda, kullanıcıya belirli bir miktar Ram, depolama alanı ve işlemci kapasitesi sunulur. Bu kapasite, gerekli olduğu taktirde, sonuna kadar kullanılabilir. Fakat kapasitenin tamamının kullanılmaması durumunda, eğer bir başka sanal sunucu buna ihtiyaç duyuyorsa, kapasiteyi o kullanır.

Yani bu durum bazı zamanlarda problemlere yol açabilir ve sistemlerde yavaşlamaya, donmaya ya da çökmeye sebebiyet verebilir. Eğer sizde bir Vps sunucu satın almak istiyorsanız, sitemiz üzerinde, hazırladığımız sanal sunucu paketlerine bakabilirsiniz. Aylık olarak ve özelliklerine göre sınıflandırılan paketlerimiz, kullanıcılarına kesintisiz olarak hizmet vermekte ve hizmetini yüksek performansta sunmaktadır. Ayrıca sanal sunucu sistemlerimizde de SSD Disk teknolojisi kullanılmaktadır. Bu sayede sistemlerimiz yüksek hızlarda çalışabilmekte ve işlemleri kesintisiz olarak tamamlamaktadır.

Vds Makine Fiyatları

Vds, yani fiziksel sunucular, aynı bir bilgisayar gibi çalışmaktadır. Fakat onları normal bilgisayarlardan ayıran özellikler, sürekli açık olmaları ve sürekli çalışmalarıdır. Eğer sizde bir fiziksel sunucuya ihtiyaç duyuyorsanız, fakat kiralama yöntemiyle kullanmak istemiyorsanız, direkt olarak makinesini satın alabilirsiniz. Herhangi bir firma üzerinden satın alabileceğiniz Vds makine veya makineler ile evinizde sunucu hizmetini kendiniz oluşturabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir firmaya ihtiyaç duymadan, kendi sunucunuz üzerinde işlem yapabilir ve rahatlıkla hareket edebilirsiniz.

Fakat bunun da getireceği avantajların yanında dezavantajları bulunmaktadır. Bunların başında Vds makine fiyatları gelir. Makine fiyatları, kişisel kullanımlar için oldukça pahalıdır ve kullanımları genellikle teknik bilgi ister. Ortalama bir Vds, yani fiziksel sunucunun fiyatı 7000- ile 25000 TL arasında değişir. Kişisel kullanımlar için bu rakam oldukça fazladır. Ayrıca bu sistemlerde sürekli açık olacakları için, sürekli olarak da elektrik tüketeceklerdir.

Tüketecekleri elektrik miktarı da bir hayli fazla olacak ve bu, uzun vadede problemlere yol açacaktır. O yüzden en doğrusu Vds sunucuyu makine şeklinde satın almak değil, kiralamak olacaktır. Bu sayede çok daha karlı işler yapılabilir. İhtiyaç duyduğunuz Vds sunucu hizmetini, firmamızdan satın alabilir ve çok daha kaliteli işler yapmanın yanı sıra, sunduğumuz çeşitli özelliklerden faydalanabilirsiniz.

En İyi Vds Sunucu

En iyi Vds sunucu hizmetini almak için, ilk olarak amacınızı belirlemeli ve buna bağlı olarak bir bütçe oluşturmalısınız. Bütçenizi oluşturduktan sonra firmamıza başvurabilir ve ihtiyaç duyduğunuz Vds sunucu paketlerine göz atabilirsiniz. Ayrıca 7/24 hizmet veren canlı destek hattımız ile iletişime geçerek, doğru fiziksel sunucu paketini seçmek için yardım alabilir ve çok daha profesyonel bir çözüm alabilirsiniz. Bu sayede bütçeniz doğrultusunda en iyi fiziksel sunucu paketini kiralayabilirsiniz. Müşteri memnuniyetine büyük önem veren firmamız, sistemlerini son teknolojiler ile donatmakta ve yüksek kalitede hizmet vermektedir. Ayrıca firmamız, müşterilerine para iade garantisi de sunmakta ve kalitesini ortaya koymaktadır.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu