Windows Hosting ile Linux Hosting Arasındaki Farklar

Windows Hosting ile Linux Hosting Arasındaki Farklar
Windows Hosting ve Linux Hosting arasındaki farkları görmek, her ikisinin avantaj ve dezavantajlarını karşılaştırabilmek için öncelikle her ikisi hakkında bilgi edinmek gerekir. Bu sistemlerin farklılıklarını ve avantajlarını anlamak için Windows ve Linux’a daha yakından bakmak faydalı olacaktır. Genellikle, bu tür karşılaştırmalar uygulama uyumluluğunu azaltır. Tercih için öncelikle her ikisini ayrılıkta inceleyelim.
Windows Hosting Nedir?
Paylaşılan barındırma, birden çok istemci sitesinin barındırma sağlayıcısının fiziksel sunucusunda bulunduğu en basit barındırma türüdür. Bu tür barındırma, küçük projeler için idealdir ve onlara güvenilir destek ve sorunsuz çalışma sağlayabilir – izleyicinin tam gelişimi ve artması için gerekenler. Genellikle şirketler, OC Windows tabanlı sanal barındırma hizmeti sunar, bu nedenle Windows barındırma seçiminin artılarını ve eksilerini seslendirmek mantıklıdır. Ancak, ilk önce hangi durumlarda Windows hosting ile ilgili olduğuna dikkat çekmek gerekir. Doğrudan, siteyi nasıl barındırmayı planladığınızın geliştirildiğine bağlıdır. Sitelerinizin sorunsuz çalışmasını sağlayan 3 temel barındırma teknolojisi vardır.
- WEB sunucusu;
- Sitenin çekirdeğinin yazıldığı programlama dili;
- Veritabanı sunucusu.
Bu nedenle, siteniz aşağıdaki teknolojiler için geliştirildiyse, profesyonel desteği için Windows hosting almanız gerekir:
~IIS WEB sunucusu;
~programlama dili ASP.NET;
~veritabanı sunucusu, Microsoft SQL Server
Windows barındırma avantajları oldukça açıktır: Microsoft ürünleri kullanıcılar tarafından iyi bilinmektedir, bir güncelleme sistemi var, teknik destek verir. Ancak, barındırma yazılımının normal OC’den ciddi şekilde farklı olduğunu anlamak önemlidir. Bu durumda, Microsoft Windows Server series ürünüyle ilgilenmeniz gerekecektir. Bununla birlikte, bu üretici arayüzü her zaman kullanıcı için olabildiğince konforlu ve sezgisel hale getirmeye çalışmaktadır, bu nedenle bu yazılımın çalışmaya başlamasından hemen sonra, sanal sitelerinizi hızlı ve verimli bir şekilde yönetebileceksiniz.
Windows ürünleri her zaman ticari çözümlerdir, bu nedenle Windows barındırma maliyeti önemli bir eksi olabilir. Pek çok sağlayıcı, Microsoft yazılımı için ek lisans satın almak zorunda olduğundan, bu maliyetlere dayanarak tarife fiyatlarını artırır.
Linux Hosting Nedir?
Linux, minimum gereksinimleri ve kişiselleştirme yetenekleriyle bilinen bir işletim sistemidir. Belki de çok sayıda çalışan arka plan programına sahip olmaması onu tercih edilen yapıyor. Linux kişisel bilgisayarlar için çok popüler bir işletim sistemi olmasa da, barındırma için en iyi çözümdür, çünkü yöneticilerin işletim sistemi ile bu kadar sık çalışmasına gerek yoktur.
Linux hosting en çok kullanılan işletim sistemlerindendir. Neredeyse mevcut her site için ikinci seçenek olarak görülür. Küçük bloglardan büyük kurumsal sitelere kadar Linux her şeyi halledebilir. Barındırma için minimum ödeme yapmak istiyorsanız – güvenle Linux’u seçin.
Windows ile Linux Hosting Arasındaki Özellikler
Eğer web sitesini barındırmak için bir hesaba ihtiyacınız olduğuna karar verdiyseniz ve hangi işletim sistemini seçeceğinize tam karar veremediyseniz o zaman size her iki işletim sistemi arasındaki farkı sunalım. Linux veya Windows? Neyse ki, aralarındaki fark küçük ve her iki seçenek de çoğu müşteri için uygun. Linux ve Windows, web sitesi barındırmada baskın işletim sistemleridir ve Linux, işlevler ve uygulamalar açısından önemli bir marj getirse de aralarındaki farklar minimumdur, bu nedenle seçim açık değildir.

Sonunda doğru olduğundan emin olmak için, hangi araçları kullanmayı planladığınızı, barındırma hizmeti sağlayıcısı tarafından barındırılan sitenizi nasıl oluşturduğunuza devam etmeniz gerekir. Linux ve Windows işletim sistemleri farklı scriptler ve veritabanı dilleri kullanır. Yani, PHP, Perl, Python, Ruby veya MySQL’e ihtiyacınız varsa, ASP veya ASP.NET Windows ise, Linux’u seçin. Windows aslında bu geliştirme araçlarının çoğunu destekliyor, ancak Linux barındırma işleminin çoğu müşteri ihtiyacına daha uygun olduğuna inanılıyor.
Aslında, her durumda, Linux veya Windows seçimi, barındırma gereksinimlerine ve sitenin özelliklerine bağlıdır. Ancak, tüm sitelerin yaklaşık% 70’inin Linux temelinde çalıştığını dikkate alarak, bunun bir avantajı vardır. Linux, web barındırma için en iyi işletim sistemi olarak kabul edilir. Kararlılık, güvenilirlik ile karakterizedir, karmaşık ortamlar, bloglar, forumlar, içerik yönetim sistemleri, çevrimiçi mağazalar için çok uygundur. 1992’de tanıtılan ücretsiz modüler Linux işletim sistemi, birçok açıdan web sunucuları için en iyi işletim sistemi olarak kabul edilir.
Linux söz konusu olduğunda, yalnızca bazı dağıtımları desteklemek için ödeme yapmanız gerekir: Linux’un ücretsiz sürümleri olmasına rağmen, bir iş ortamında genellikle ticari yazılımlardan daha az popülerdirler. Güvenilirliği, istikrarı ve verimliliği nedeniyle Linux, web ve posta sunucuları için en gelişmiş seçeneklerden biri olarak ün kazanmıştır. Windows altındaki her web sunucusu için Linux altında iki tane var.

Tüm büyük hosting sağlayıcıları özellikle Linux üzerinde çalışmaktadır. Linux, PHP, Perl, Python, Ruby veya MySQL kullanmayı düşünenler için özellikle iyi bir seçenektir. Windows çözümleri genellikle ödenir, Linux çeşitli site üreticileri, bloglar, forumlar, İçerik Yönetim Sistemleri (CMS) ve çok daha fazlası dahil olmak üzere barındırma için birçok açık kaynak uygulaması sunar. Paradan tasarruf etmek istiyorsanız, Linux bu konuda en iyi seçenek olabilir, ancak bu alandaki desteği ve teknik bilgisi genellikle paraya mal olur. Microsoft 1993 yılında Windows Server’ı tanıttı. O zamandan beri, şirket sunucu işletim sistemleri pazarında tanınmış bir oyuncu haline geldi. Ücretsiz olmasa da, Linux gibi, Microsoft destek ve güncellemeler sunar.
Windows’un Linux üzerinden sağladığı güçlü avantajlardan biri, ASP.NET web uygulaması geliştirme ortamıdır, ancak güncel sürümleri Linux ile de uyumludur. Ayrıca, Windows’ta, SharePoint ve Exchange uygulamaları projeler üzerinde işbirliğini kolaylaştırır. Ancak, Window daha karmaşık bir lisanslama modeline sahiptir. Örneğin, ISPManager, barındırma sağlayıcısına Windows ve Linux için aynı miktarda mal olacak. Bu araç, ayrıntılı ayarlar, dokümantasyondaki açık açıklamalar ve kullanıcıya özel ciltleme nedeniyle kotaların ayrı ayrı ayarlanması ile ayırt edilir. Plesk ve ISPManager panelleri, bir FTP kullanıcısı oluşturmanıza veya silmenize, ana klasörünün yolunu belirlemenize, disk alanı için bir sınır belirlemenize ve şifreyi değiştirmenize olanak sağlar.
Bazı barındırma sağlayıcıları, barındırma web siteleri için Linux sunarken, diğerleri FreeBSD sunarken, diğerleri Windows sunmakta veya seçimini müşteriye bırakmaktadır. Yaygın bir yanılgı, sunucunun konuk işletim sisteminin ve temelindeki yazılım platformunun aynı olması gerektiğidir. İstemci işletim sistemi ile aynı şey. Deneyimsiz kullanıcılar, bazen istemci tarafı Windows veya Mac OS X kullanıyorsa, web platformunun yanında da aynı platformun tercih edilebileceğini düşünür. Bu aslında önemli değil. Web sunucusu kendi kendine çalışır, “uyumluluk sorunu” olmayacak. Zaten bir PC’de Windows kullanıyorsanız, Windows altında bir web barındırma ile çalışmak kolay olmayacaktır.
Siteye erişmek için, web yöneticisi Dreamweaver veya KompoZer, FTP, Secure Shell (SSH) veya bir tarayıcı gibi bir web editörü kullanır. Başka bir deyişle, ana bilgisayarda hangi işletim sistemi kullanılırsa kullanılsın, arayüz aynı olacaktır. Basitliği, ana bilgisayar işletim sistemine değil, PC’de kullanılan web düzenleyicisine bağlıdır. Ayrıca, Plesk gibi yaygın yönetim araçlarını kullanarak sistem yöneticileri, bu sunucularda kullanılan işletim sisteminden bağımsız olarak web sunucuları ile uzaktan çalışırlar.
Bir web platformu seçmek için gerçek kriterler nelerdir?
Tekrar açıklayacağız: web sitenizde ne kullanacağınıza bağlı. Linux seçimi vs. Windows ”sadece hangi araçlara ihtiyacınız olduğunu tam olarak bilmiyorsanız karmaşık görünüyor. ASP.NET, Microsoft Access veya Microsoft SQL Server, yani Windows’a özgü teknolojiler ve ürünler gerekli olacak mı? Sitenin desteklemesi gerekiyorsa (ana bilgisayar tarafında), o zaman elbette, Windows’u seçin.

PHP, Perl, WordPress, Blog Yazılımına, MySQL’e mi ihtiyacınız var? Ya da sadece blog gibi özel gereksinimleri olmayan bir site? O zaman Linux veya FreeBSD uygundur. Bu sistemler için pek çok ürün var, örneğin blog oluşturmak ve yayınlamak için ve Internet’te web sunucularını yapılandırmak ve yönetmek için birçok kılavuz var. PHP, Perl ve MySQL Windows altında çalışacak, ancak Linux / Unix ile aynı değil. Windows altında çalışmak için hazır PHP / Perl komut dosyaları üzerinde değişiklik yapılması gerekebilir. Linux, web sunucularında en popüler işletim sistemi olduğundan, ASP, ASP.NET, Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint gibi belirli Windows uygulamalarına ihtiyacınız yoksa bunun için daha fazla uygulama ve araç oluşturulmuştur.
Visual Basic, C #, Uzak Masaüstü, Linux’u seçmek mantıklı olacaktır. Çeşitli Linux dağıtımları vardır, örneğin, popüler Ubuntu (Linux web sunucularının%33,9’u üzerinde çalışır), Debian (%31,5), CentOS (%20,6). Çok deneyimli olmayan kullanıcılar, ISPManager ile CentOS gibi bir seçeneği kullanacaktır. Ancak, Windows Server kullanım kolaylığı için en iyi seçenek olarak kabul edilir.